Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Zeytin Kooperatifi'nde ihale

Zeytin Kooperatifi

Marmara Birlik'e bağlı 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) destekli iki projesinin ihalesi yapıldı.

Marmara Birlik’e bağlı 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) destekli iki projesinin ihalesi yapıldı. Kooperatif Başkanı Hüseyin Durak’ın başkanlığında gerçekleştirilip, “Salamura Zeytin Üretiminde Sürdürülebilir Çevre Dostu Temiz Teknoloji Uygulama Projesi”nin ihalesine Bursa ve İstanbul’dan birer firma katıldı. Proje ve ihale hakkında bilgi veren 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, şunları söyledi:
“Toplam bedeli 1 milyon 214 bin 258,50 TL’den oluşan projemizin iki ayrı bölümü var. Bunlardan biri arıtma tesisi, diğeri ise havalı sistem yapımıdır. Arıtma sistemimizde, salamura atık suyu arıtılacak. Diğer dönemlerde günde ortalama 50 metre küp arıtma yapılırken, zeytin alım kampanyası döneminde 100 metre küp, yani günde 100 ton arıtım gerçekleşebilecek. Sistem, kısmen ev atıklarını da arıtabilecek. Arıtma tesisimiz yalnız Erdek’li üreticilere değil, Edincik ve Marmara’daki üreticilere de hizmet verecek. İkinci projemiz ise havalı sistem alımı ile ilgili. Buna göre kooperatifimize ait toplam 1065 sarnıçta, bugüne dek manuel gerçekleştirilen havalandırma, aynı anda otomatik şekilde yapılacak. GMKA destekli projemizin tamamlanma süresi 10 ay olarak belirlendi.

Yani, her iki proje de büyük olasılıkla yeni zeytin alım dönemine yetişecek. Projemizde arıtma tesisimizle ilgili bölüme bir, havalandırma ile ilgili bölüme de yine bir kuruluş teklif verdi. İhale komisyonu olarak yaptığımız çalışmada, kapalı zarf yöntemiyle gerçekleşen teklifler konusunda idari bir sorun bulunmuyor. Ancak yönetmelik gereğince bu teklifleri teknik açıdan 5 gün içinde değerlendirip, bir sorun görülmediği takdirde teklif veren firmayla en geç 7 gün içinde sözleşme imzalamamız gerekiyor. Teklifler konusunda bir sıkıntı gözükmüyor. Her iki firmaya da önümüzdeki hafta yer teslimi yapabileceğimizi düşünüyorum.”
162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin 5142 ortağı bulunuyor.
Haber : Önder Balıkçı





  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı